Vloot

Boreas heeft een aantal eigen boten, die worden gebruikt tijdens weekenden, zeildagen en borrels. Leden met voldoende zeilervaring kunnen de boten ook huren om er zelf mee het water op te gaan.

John McDon Fitzgerald Jean-Claude Marie François Amadeus Prosper Cyrille Oscar van den Bollenwinkel

A.k.a. De Bolle

De Bolle is onze polyvalk en de meest gebruikte boot van Boreas. Van maart tot november ligt hij in het water in Akkrum (Friesland), waar hij gebruikt wordt tijdens weekenden en gehuurd kan worden door leden en oud-leden. 

De Bolle is geverfd in de prachtige kleur goedkoop groen en met de recente toevoeging van een oranje fluorescerende stormfok is de perfecte kleurencombinatie een feit. Of het valt in ieder geval op. De Bolle is 6,5 meter lang en 2 meter breed met een zeiloppervlakte van 16 vierkante meter. Verder beschikt zij over een Spinaker in de kleuren van Boreas waarmee op een goede dag perfect voor de wind gevaren kan worden.

Optimisten

Het glas is half vol

Optimisten zijn kleine eenpersoonszeilbootjes met een enkel zeil. Door hun kleine formaat zijn ze ook makkelijk te vervoeren mocht dat nodig zijn.
De vereniging beschikt over 4 optimisten, genaamd de Pessimist, EnBuurman, Bijltje en Valk. Het Bijltje is hiervan zelfs een wedstrijdoptimist en dat is ook goed te zien aan de bouw en de snelheid die hij behaalt vergeleken met de andere optimistjes.

Binnen Boreas worden zij vooral gebruikt tijdens borrels op het kanaal tijdens zonnig weer, elk voorzien van een Boreaan en drankje.

Ad Oram Dejectum

J24 Kajuitboot

De J24 is de kajuitboot van Boreas. Momenteel is deze nog in onderhoud, maar er wordt hard gewerkt om haar zo snel mogelijk weer te water te laten.

Wanneer deze boot weer te water wordt gelaten, zal ook zij verhuurd worden voor (oud)leden die een ietwat luxer weekendje weg willen dan in een open valk.

Ook biedt de J24 de mogelijkheid op grotere wateren zoals het IJsselmeer te zeilen. Hiervoor is deze boot erg geschikt.

De donkerblauwe met groene boot met een lengte van 7.32 meter is de grootste boot van Boreas. En dat is maar goed ook, want de J24 past nog maar net in onze loods.

FJ's

Een Flying Junior of FJ is een klein tweepersoons zeilbootje dat makkelijk te vervoeren en op te tuigen is. Momenteel heeft Boreas 3 van deze bootjes in bezit.

Eén van deze bootjes, genaamd de Foeke, wordt niet meer gebruikt en dient nu voornamelijk ter decor van de loods. De andere twee, genaamd de Op z’n kop/Upside down en Boat, kunnen makkelijk te water worden gelaten voor een avond of middag zeilen.

Met behulp van de trailer kan er zelfs op plassen in de buurt van Eindhoven worden gezeild met deze makkelijk te hanteren bootjes.

De prachtige kleuren van deze bootjes passen wederom perfect bij Boreas, daar de bootjes gesierd worden door kleurcombinaties van blauw met paars (Op z’n kop/Upside down) en groen met roze (Boat).

Boot huren?

Wil je graag een keertje zeilen met vrienden? Als lid of donateur van Boreas is het mogelijk om onze boten te huren. Vaak is dit goedkoper dan bij een commerciële verhuurder. Informeer bij het bestuur voor prijzen en beschikbaarheid.