de BOB-race wordt
gevaren op 7 – 9 juni!
Inschrijvingen sluiten op 24 April!

WAT IS DE BOB-RACE?

De Boreas Open Botenrace is een zeilwedstrijd georganiseerd door oud-leden van Boreas, voor iedereen die zich met Boreas verbonden voelt. De BOB-race is bedoeld om studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wedstrijdzeilen. Leden, oud-leden, Boreasfanaten ontmoeten elkaar tijdens twee volle dagen met zeilwedstrijden. Strijden jullie mee voor de trofee? Schrijf je dan nu in! 

FAQ

Veelgestelde vragen & antwoorden

De BOB-race is een laagdrempelige studentenzeilwedstrijd georganiseerd door oud-Boreanen om de nieuwe generatie Boreanen in contact te brengen met wedstrijdzeilen, het onderhouden van contacten en bovenal het zijn van Boreaan te vieren!

Degene die op het eind je hele team veilig naar huis rijdt (hoop ik).

BOB-race staat voor Boreas Open Botenrace. Het is een race met zeilboten, open voor Boreanen, oud-Boreanen en Boreasfanaten. Je zou ook Boreas openbotenrace kunnen schrijven, omdat er gezeild wordt met open boten. Alleen als je Boreas Open Boten Race zou schrijven, zou het fout zijn. De BOB-race bestaat al generaties en wordt traditioneel georganiseerd door oud-leden, die zich ooit hebben verzameld in het Borrelgenootschap Oud-Boreanen (de BOB) en later in het genootschap Boreas Young Old Boreans (de BYOB). Verschillende spellingen die door de jaren zijn gehandhaafd zijn BOB-race, BOBrace, BoB-race, Bobrace, etc.

De BOB-race is iets duurder dan een normaal Boreasweekend, omdat we wat meer faciliteiten verzorgen. Als organisatie hebben we veel energie en tijd gestoken in een financieel zo toegankelijk mogelijk weekend; we zijn echter gebonden aan huurprijzen voor boten en camping. Deelname aan de BOBrace bedraagt 396,- euro per team. Dit is inclusief boothuur, campingplaatsen voor maximaal 2 (kleine) tenten per team en eten. Bij genoeg inschrijvingen zal er ook een cantus georganiseerd worden. Met uitzondering van de cantus, is het deelnamegeld exclusief drank (drankkaarten beschikbaar op het weekend en via het inschrijfformulier). De inschrijving is definitief zodra het deelnamegeld is voldaan. Als er na betaling van alle BOB-race gerelateerde onkosten geld overblijft, wordt alle winst gedoneerd aan E.S.Z.V. Boreas.

De organisatie kan je in contact brengen met andere zoekenden. Mail ons via BoBRace@boreaseindhoven.nl met als onderwerp “ik zoek nog een team” en we gaan voor je op zoek

Met laagdrempelig bedoelen we ook echt laagdrempelig; introductie tot het wedstrijdzeilen wordt verzorgd door de organisatie en in het geval van onduidelijkheid bij regels e.d. kun je gewoon bij de wedstrijdleiding terecht (zonder het halve wedstrijdveld aan te varen natuurlijk). De ervaren wedstrijdzeiler moet nog altijd (soms letterlijk) zijn borst nat maken om in de top 3 te komen; want daar maken de meer ervaren Boreanen de dienst uit. We gaan er wel van uit dat je je boot veilig en schadevrij de haven in en uit krijgt en je zonder brokstukken een rondje kan varen. Mocht je hierover twijfelen, zoek dan een ervaren schipper: mail ons via BoBRace@boreaseindhoven.nl met het onderwerp “ik zoek een schipper” en we gaan voor je op zoek.

als je liever niet mee zeilt, maar wel aanwezig wil zijn, meld je dan aan bij de organisatie. We kunnen altijd extra hulp gebruiken.

Om jullie op gang te helpen geeft ervaren wedstrijdzeiler Wim een theorieles over wedstrijdzeilen. We adviseren iedereen, maar zeker de schippers om hierbij aanwezig te zijn. Wat zijn de regels, en hoe gaat jouw team winnen? Kom 26 maart 2024 om 19.30 naar de Loods.

Bij voldoende inschrijvingen organiseren we een Cantus. Een cantus is het gezamenlijk aan lange tafels zitten, zingen en bier (of water) drinken. Er mag gepraat en gegrapt worden maar: Als het Presidium (de ‘Raad’ die de cantus voorzit) het woord voert dient men met respect te luisteren, zo niet volgt er een (mild) straf(je). We gaan je echter niet 12 uur lang in je onderbroek aan een lantaarnpaal binden en bovenal vinden we dat het voor iedereen leuk moet blijven. We verwachten wel van iedereen dat ze het Boreaslied kennen. Klik hier voor de tekst

Huishoudelijk reglement

Wedstrijdregels