E.S.Z.V. Boreas is dé studentenzeilvereniging van Eindhoven. Wij zijn opgericht in 1987 en zijn sindsdien het gehele jaar actief, zowel op het water als aan wal.

Ons zeilseizoen begint meestal in februari met Bikkelweekend en vanaf november zijn we vaker te vinden in onze loods, waar aan boten geklust wordt en we regelmatig een biertje drinken of andere activiteiten organiseren.

Boreas op het water

Boreas is weliswaar gehecht aan Eindhoven, maar zeilt het allerliefste in Friesland. Onze verenigingsvalk ‘de Bolle’ ligt in het seizoen klaar in Akkrum, waar onze zeilweekenden veelal beginnen in het dorpscafĂ© en uitbreiden naar de Friese wateren, dorpen en steden. Zeilweekenden organiseert Boreas zelf minimaal 5 keer per jaar. Hieronder vallen Bikkelweekend, trainingsweekenden en twee introweekenden.

Ook worden vaak, veelal in de zomer, ook zeilweekenden of zeilweken georganiseerd door Boreanen zelf.

Wedstrijden

Boreas doet ook mee aan de Nestor Trophy, de landelijke studentencompetitie teamzeilen. Deze competitie bestaat uit verschillende wedstrijden op verschillende locaties in Nederland.

Aan wal

In de botenloods wordt geklust aan boten door de MatCie, maar is ook een hoek waar minstens elke 1e, 3e en 5e woensdag van de maand een biertje (of meer) wordt gedronken. Daarbovenop kunnen Boreanen elke winter klaargestoomd worden voor het theorie-examen voor schippers. Ook organiseert Boreas een kerstdiner, Sint Mossel, de Midwinterbarbecue, Diesdiner en meer.

Commissies

Boreas heeft ook commissies waarin Boreanen hun steentje bijdragen aan de vereniging en andere leden leren kennen. Denk daarbij aan de WalCie (walactiviteiten), PromoCie (promotie), wedstrijdcommissie, de MatCie (materiaal) enzovoorts.

Iedereen is welkom!

Boreas is een gezellige vereniging met veel verschillende studenten. Nog nooit gezeild of juist ervaren zeiler? Bij Boreas is iedereen welkom.