Boreas

Boreas is de Eindhovense Studenten Zeil Vereniging. Wij zijn opgericht in 1987 en zijn sindsdien het gehele jaar actief, zowel op het water als aan wal. Ons zeilseizoen loopt van februari tot en met november en wij hebben geregeld activiteiten zoals het introweekend, opleidingsweekend en nog veel meer.  Als er niet gezeild wordt, zijn we elke 1e, 3e en 5e woensdag te vinden om te borrelen in onze mooie Loods aan de Kanaaldijk. Mocht je nog nooit hebben gezeild of je bent een ervaren zeiler. Binnen Boreas is iedereen welkom!

Meer informatie
over lid worden

Intro

Doe mee met ons Introductieweekend en proef het zeilen met Boreas! Wij zijn een actieve studenten zeilvereniging die zeilen combineert met gezellig borrelen🍻! Geschikt voor zowel landrotten als ervaren zeilers. Boten, eten, snacks en gezelligheid worden verzorgd.

Boreas organiseert twee keer per jaar een introweekend. Het volgende weekend vind plaats in het voorjaar. Zodra de inschrijvingen zijn geopend, kun je hier vinden hoe je je inschrijft.

FAQ

Je kan in Eindhoven toch helemaal niet zeilen?

Dat is niet helemaal waar… Onze mooie loods ligt aan het kanaal in Eindhoven, waar we nog wel eens een optimist in het water leggen. Maar voor het ‘echte’ zeilwerk gaan wij op zeilweekenden in Friesland – ons zeilend thuis, weg van huis. Mochten weekenden onverhoopt niet door kunnen gaan of is er animo voor een kortere zeilactiviteit, willen wij ook nog wel eens losse zeildagen organiseren op water dichter bij huis, bijvoorbeeld de Loosdrechtse Plassen, Harderwijk of de Maasplassen.

Ik hou van bier of juist niet? Kan dat?

Bij Boreas is iedereen welkom. Leden die meegaan om een lekker biertje aan boord te drinken en te genieten van het zonnetje; fanatieke zeilers die houden van schuin gaan, et cetera et cetera. Elk lid heeft haar of zijn eigen behoeftes in alcoholvoorziening, en kan je dus ook lekker fris krijgen. In de loods drinken wij elke 1e, 3e en 5e graag een glaasje fris, bier of wijn. Graag proosten we daar met je!

Ik wil lid worden, hoe doe ik dat?

Wat leuk dat je lid wil worden! Op onze inschrijfpagina leggen we je graag alles uit.

Ik heb een andere vraag, kan ik die ook stellen?

Dat kan zeker! Ga daarvoor even naar de contactpagina.