De nieuwe botenloods

Eind 2018 kreeg Boreas na een aantal jaar tijdelijk gehuisvest te zijn geweest, ter ore dat we onze loods op het TU-terrein moesten gaan verlaten. Het bestuur is toen in samenwerking met de TU/e en het SSC op zoek gegaan naar een alternatief. Dit alternatief is uiteindelijk een bedrijfspand geworden aan de Kanaaldijk-Noord 57G te Eindhoven. Toeval treft dat tegenover deze locatie de Asfalthappertjes en ZES gevestigd zitten, wat natuurlijk erg gezellig is.

Op 5 februari 2019 heeft Boreas het huurcontract ondertekend voor de 168 m² grote loods aan de Kanaaldijk-Noord 57G. Dit moment symboliseerde een flinke mijlpaal voor Boreas. Na tijden in een loods gezeten te hebben die niet voor veel meer gebruikt kon worden dan voor het stallen van boten, geen sanitaire voorzieningen had en 's winters veel te koud was, is de nieuwe locatie een ware verademing. Voorzien van fatsoenlijk sanitair, een keuken, centrale verwarming, is deze plek er een waar Boreanen zich thuisvoelen en graag langskomen.

De verhuizing was een enorme klus. Een hoop zware, lompe spullen moesten versleept worden naar de nieuwe locatie. De afstand was niet enorm, maar onoverbrugbaar zonder auto's en aanhangers. Uiteindelijk is alles op tijd verhuisd naar de nieuwe locatie, waar het proces van uitpakken en indelen kon beginnen. Om de loods wat meer geschikt te maken om in de borrelen, waren er al plannen gemaakt voor een verhoogd plateau in de loods in de vorm van een aanlegstijger waar de Borrelboot aan zou komen te liggen. Het SSC heeft Boreas hier enorm in ondersteund door hun vakman aan ons ter beschikking te stellen voor de bouw van deze constructie.

Aan het water

Dankzij onze nieuwe plek aan het water kunnen we nu gemakkelijk een bootje in het water gooien en een stukje zeilen.

Sociëteit

Verwarming, sanitair en een keuken maken de ruimte geschikt als borrellocatie. Onze gezellige om-de-weekse borrels vinden daarom nu ook plaats in de loods.

De opening

Op vrijdag 15 november 2019 vieren we de opening van de nieuwe botenloods. Hiervoor zijn alle leden en oud-leden uitgenodigd aan de Kanaaldijk-Noord 57G! De opening zal rond 19:00 beginnen en zal de rest van de avond voortduren. Er zal gelegenheid zijn om een hapje en een drankje te nuttigen. Om een inschatting te kunnen maken van de opkomst zouden we het fijn vinden dat je even laat weten als je van plan bent langs te komen. Dat kan via een mailtje naar bestuur@boreaseindhoven.nl!

Foto's van de oude loods

Foto's van de nieuwe loods