Zeilen
=

=
Eindhoven

Boreas

Boreas is de Eindhovense Studenten Zeilvereniging. Lid worden van een vereniging is een geweldige toevoeging aan je leven als student. Door lid te worden van Boreas sla je twee vliegen in één klap. Je kan natuurlijk lekker mee gaan zeilen, maar daarnaast is er ook veel gezelligheid. Zo zijn er de borrels, de BBQ’s en ook (onder andere) een jaarlijkse Sinterklaas viering.

Boreas is een kleine vereniging waardoor er een gezellige open sfeer hangt. Iedereen is welkom en niets hoeft. Iedereen kan zijn eigen evenwicht vinden tussen actief zeilen en actief borrelen.

Meer foto's

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een introductie-activiteit?

Jazeker, het introweekend (14-16 September) is open voor alle studenten (link) Ook is er de mogelijkheid mee te doen met een introductiecursus in Den Bosch. Dit zal doordeweeks plaatsvinden. Houdt voor meer informatie de website in de gaten of stuur een mail naar bestuur@boreaseindhoven.nl en laat weten dat je geïnteresseerd bent. Vind ons ook tijdens de intro: programma

Waar kan ik mijn intro-foto vinden?

Hier.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Je kunt ons altijd mailen naar bestuur@boreaseindhoven.nl met vragen. Ook vind je ons tijdens de intro hier en borrelen we elke eerste en derde woensdag van de maand in Café de Kram. Kom eens langs!

Ik heb nog nooit gezeild! Kan ik dan wel mee/lid worden?

Natuurlijk, iedereen is welkom bij Boreas en we vinden het erg leuk om je alles te leren wat je maar zou willen weten over zeilen, zeilervaring is altijd handig maar zeker niet vereist!

Ik heb al (veel) zeilervaring, wat kan Boreas mij nog bieden?

Behalve veel gezellige weekendjes toerzeilen kan je bij Boreas genoeg mensen enthousiast vinden voor races en andere initiatieven. We organiseren zelf een race en sturen vaak teams naar zeilwedstrijden georganiseerd door verenigingen in de rest van Nederland. Binnen de vereniging is het mogelijk opgeleid te worden tot Schipper I en II of examinator, waarna je onze boten zeer goedkoop kan huren en mocht je daar interesse in hebben ook anderen mag opleiden.

I don’t speak Dutch and don’t understand a word on this website; I guess you’re a sailing association and I like sailing - are you open for international students as well?

Yes, very much so! Right now 10% of our members are international students and we’d like to increase this amount. We’re trying to translate as much as possible and most of our members speak perfect English.

Wat betekent Boreas?

Origineel is ‘Boreas’ de Griekse god van de noorderwind, maar voor ons betekent Boreas: zeilen, leren, gezelligheid, borrels, (speciaal)biertjes, enthousiasme, water, wind, goed eten, zon, boten en nog veel meer.

Eindhoven heeft toch niet zoveel water?

Dat klopt, onze thuishaven ligt namelijk in Friesland, waar we vaak met z’n allen heen reizen voor veel gezellige weekendjes weg. Dat is misschien wat ver, maar er is veel te bezeilen! Vind je dat wat lang? Wees niet getreurd, we zeilen ook losse dagen in Den Bosch waar we doordeweeks cursussen geven en ook bootjes hebben liggen.

Zeilen jullie met eigen boten?

Boreas bezit op het moment een aantal boten: Onze valk John McDon Fitzgerald Jean-Claude Marie François Amadeus Prosper Cyrille Oscar van den Bollewinkel ligt op het moment in Friesland en de FJ ‘Foeke’ ligt in Den Bosch. Onze FJ ‘de Beaut’ en J24 zijn op het moment in onderhoud. Onze Borrelboot zal je misschien al zijn tegengekomen tijdens de intro, is dat niet het geval? Kijk dan even hier. Als we gaan zeilen gebruiken we zoveel mogelijk onze eigen boten en huren hier boten bij in onze thuishaven in Akkrum.

Zitten er verplichtingen aan deze vereniging?

Heel simpel, nee!

Wat kan Boreas mij bieden?

Een opleiding tot schipper I en II en/of examinator, leuke weekendjes zeilen, theorielessen, doordeweekse praktijklessen, mogelijkheden om op eigen initiatief te zeilen met onze boten (na behalen niveau ‘aspirant’), mogelijkheden om deel te nemen in commissies, leuke barbecue’s, etentjes, klusdagen, races, borrels, gezelligheid en vooral deel worden van een hele enthousiaste groep mensen die zich ‘Boreas’ noemen.

Wat kost dat?

We zullen er niet omheen draaien: zeilen is over het algemeen een dure sport. Maar, omdat we een studentenvereniging zijn proberen we de kosten zoveel mogelijk te drukken. In het eerste jaar zal het lidmaatschap je zo’n 50 euro kosten, de jaren daarna betaal je op het moment 75 euro contributie. Hiervoor mag je een keer met korting op introweekend mee, betalen we verenigingskosten, verzekeringen, ligplaatsen en vooral veel onderhoudskosten voor de boten. Verder betaal je per weekend en activiteit een zo laag mogelijke prijs. Voor deze contributie mag je (mits we je daarvoor bevoegd bevinden) met korting onze boten huren en mee op elke activiteit én gratis onze cursussen volgen.

Heeft Boreas een ontgroening of iets dergelijks?

Ben je gek, natuurlijk niet! We zijn bovenal een open en gezellige vereniging, waarin iedereen vrij is om te doen wat hij/zij wil. Ons hoofddoel is zeilen en we willen vooral dat iedereen het verder leuk heeft.

Ik hou niet zo van bier zuipen, moet dat?

We zijn behalve een zeilvereniging ook een vereniging die het vooral gezellig houdt, dat betekent dat niemand verplicht is dingen te doen waar hij/zij geen zin in heeft. Drink je liever cola, water, thee, wijn of port? Dat hebben ze gelukkig ook in de kroeg ;)

Ik hou van bier drinken! Kan dat?

Natuurlijk! We borrelen (ten minste) elke eerste en derde woensdag van de maand in Café de Kram, waar ze een mooie verzameling (speciaal)bier hebben en waar we graag een drankje doen. Kom ons opzoeken tijdens de intro op dinsdag- en woensdagavond, iedereen is welkom!

Hoe is de sfeer binnen Boreas?

Boreas is een van de kleinere studentensportverenigingen binnen Eindhoven. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat de meeste leden erg betrokken en actief zijn en dat er veel ruimte is voor leuke initiatieven. We zijn enthousiast en divers, houden van zeilen, goed eten en/of drinken en zijn (zoveel mogelijk) vernieuwend en open.

Contact

Heb je na het lezen van deze website toch nog een vraag? Mail met het bestuur!

E.S.Z.V. Boreas

Onze Lieve Vrouwestraat 1

5612AW Eindhoven

meer gegevens